fbpx
Hoppa till innehåll

WINCAN AI

Wincan AI inom avloppsvärlden syftar till att uppnå två huvudmål: öka produktiviteten och ge mer exakt insikt om skicket på avloppsledningar. Ai-teknik kan inspektera och klassificera defekter mycket snabbare än det mänskliga ögat eller traditionell programvara, vilket förbättrar operatörens effektivitet. Desto mer information ai kan samla in, desto mer data och insikt kan man få från inspektioner.

Enkelt att komma igång

De flesta rörinspektörer använder WINCAN för dokumentationer av rörinspektioner så det krävs inget extra programvara i FILMBUSSARNA. Vretmaskins och Wincan kunskaper om svenska standarder gör att du får en produkt som kan svenska standarder som skiljer sig rejält gentemot till exempelvis Tyska standarder pga vårt sätta att dokumentera. Vår egen anställda rörinspektör säkerställer kvalitet i produkten och är van att säkerställa att programmet dokumenterar på ett sådan sätt att externa program som VA-banken kan ta emot informationen korrekt.

WINCAN AI Sewermatics finns i tre olika lägen: Skanningsläge ,Assistläge och Webbläge

Skanningsläge

I skanningsläge bearbetar programvaran inspektionsfilmer i snabb hastighet, upptäcker defekter och genererar observationsposter efter behov.

Assistläge

Assistläge kan användas på fältet under live-inspektioner eller på kontoret när du granskar inspektionsfilmer. I det här läget markeras potentiella defekter och en defektkod rekommenderas enligt svenska standard P122. När den har bekräftats av en människa skapas en observation automatiskt och olika parametrar som klockposition, spricklängd och vattennivå är förfyllda.

Webbläge

På samma sätt, i Webbläge, bearbetas inspektionsvideo och observationsposter genereras, men data och rapporter laddas automatiskt upp och lagras i molnet, i WinCan Web.

Massvideobearbetning

Sewermatics kan också bearbeta många inspektionsfilmer samtidigt och skapa individuella rapporter för varje sträcka av röret. För hela samlingen av inspektionsfilmer utför programvaran en systemomfattande analys som lokaliserar risker och organiserar dem i en lista efter prioritet, inklusive kollapsad ledning, hål och förskjutningar. Den listan kan sedan användas av VA-huvudmannen för att utveckla en omfattande underhållsplan för att åtgärda bristerna.