fbpx
Hoppa till innehåll

Klimatneutral läckagekontroll

HÅLLBARHET I FOKUS

I stora delar av Sverige föreligger det idag låga grundvattennivåer. Kostnaderna för att rena och distribuera vatten är höga och kräver stora mängder koldioxid. Vårt bidrag till ett mer hållbart perspektiv är en ny version av läckagekontroll. Genom att använda sig av denna tjänst kan debiteringsgraden för vatten öka då läckor som bekant är renat vatten som inte kan debiteras. Desto lägre volymer vatten som måste renas, desto mindre resurser behövs och klimatet sparas. Detta innebär både en ekonomisk fördel och en vinst för miljön. 

NYA PERMANET+ – EFFEKTIV OCH DIGITAL

Dagens utrustning för läckagekontroll kräver daglig tillsyn av personer på plats. PermaNet+, den nya generationens logger, är internetbaserad. Det gör att användaren enkelt kan fjärrstyra och få informationen digitalt. Man kan till och med lyssna på läckorna på distans. Allt som behövs är tillgång till en smartphone. För en kommun som jobbar för att minska sina koldioxidutsläpp är detta idealt då antalet nödvändiga transporter kommer att reduceras samtidigt som personal kan jobba med att åtgärda läckor istället för att leta efter läckor.

ENKEL ATT INTEGRERA

Kommuner kan välja att använda vår omtyckta internetbaserade programvara. I dagsläget har 200 000 installationer gjorts. PermaNet+ kan dela information med de flesta GIS-system som exempelvis VA-banken eller Geosecma.

ETT BRA KOMPLETENT TILL FLÖDESMÄTNING

PermaNet+  är ett bra komplement till  Flödesmätning. Precis som vi beskrivit innan så hittas läckan snabbt och effektivt med hjälp av läckloggern. Expertis behöver alltså inte tillkallas för att manuellt gå och lyssna efter läckan långa distanser utan kan fokusera på det område som loggern indikerar att läckan finns inom.

FLER FÖRDELAR MED PEMANET+

  • Utrustningen indikerar var läckage finns med radie på 250 meter. Finns fler loggers installerade kan läckan ringas in ytterligare.
  • Oavsett om avläsning sker eller inte fortsätter läckagekontrollerna kontinuerligt.
  • Lyssna på läckljudet på distans och gör en preliminär bedömning.
  • PermaNet+ hittar läckor av alla storlekar, även mycket små läckor.
  • Integrerade simkort som är igång från start. De behöver inte bytas ut om innehavaren exempelvis byter teleoperatör.
  • Finns i olika versioner, bland annat en som är speciellt anpassad till nordisk standard vad gäller svenska brandposter.

Vretmaskin har eget supportteam med läckagexperter. De väl införstådda i svenska förhållanden och de utmaningar de kan ställas inför. Vår kompetens och professionalism har gjort att vår kundkrets innefattar kommuner och andra större aktörer. Nedan hör du några av kundrösterna. 

Så här tycker kunderna om tjänsten:
Bara första veckan hittade vi läckor på våra serviser som troligtvis har suttit där i flera år. Jag tycker att dessa loggrar är bra. Jag kan enkelt logga in på internet och se ifall det läcker.” Lars Lindqvist, Verksamhetsansvarig Tyresö kommun.

Produktspecifikation PermaNet+

Vattenbrist – ett mycket aktuellt problem